Interim-management

Intake met opdrachtgever

In samenspraak met de opdrachtgever maken wij een opdrachtprofiel. In dit profiel worden zowel de harde als de zachte opdrachtomstandigheden beschreven: organisatiestructuur, missie, visie, oorzaken, doelstellingen, cultuur en de fase waarin de organisatie zich bevindt. Tevens komen de benodigde competenties aan bod waarover de interim-manager dient te beschikken. Aan de hand daarvan zoeken wij interim-managers.

Voorstellen kandidaten

Na een zorgvuldige screening worden twee tot drie interim-managers voorgesteld. De opdrachtgever ontvangt een uitgebreid curriculum vitae en een onderbouwing over de competenties van de interim-manager. Vervolgens vindt een gesprek plaats tussen de opdrachtgever en de interim-manager, waarbij wij ook aanwezig zijn. Kiezen beiden voor elkaar, dan wordt de opdracht geformaliseerd.

‘als je een rol in een toneelstuk op je hebt genomen die te moeilijk voor je is, dan heb je niet alleen in die rol een flater geslagen, maar tevens de rol die je wél had aangekund laten lopen’

Epictetus

Begeleiding tijdens de opdracht

Tijdens de opdracht houden wij continu contact met de interim-manager en de opdrachtgever. Ons motto hierbij is: interim-manager en Barlaeus Advies vormen één team met als doel om de opdracht succesvol af te ronden. In klankbordgesprekken kan de interim-manager zijn verhaal kwijt, krijgt hij feedback en blijft hij scherp. Door middel van geregelde afspraken met de opdrachtgever en de interim-manager worden de voortgang en resultaat van de opdracht besproken. Na afloop van de opdracht wordt deze geëvalueerd.

Het bestand van kandidaten

Wij werken uitsluitend met een select gezelschap van interim-managers die ervaren zijn en hun sporen verdiend hebben. Hierdoor zijn wij verzekerd van een kwalitatief hoogstaand bestand en netwerk van interim-managers. Vele interim-managers kennen wij al jaren. Met velen hebben wij in het verleden al succesvol opdrachten afgerond. Zo kunnen wij altijd direct reageren met een passend aanbod.

Inschrijven voor netwerk

Voor opdrachtgevers zoeken wij regelmatig interim-managers. Onze opdrachten variëren van afdelingshoofden en senior beleidsmedewerkers tot directeuren, verandermanagers en projectleiders binnen alle beleidsterreinen van de (lokale) overheid. Wij hechten erg aan relevante ervaring, communicatieve souplesse, sturend vermogen en coachend leiderschap.
Bent u zo’n interim-manager en wilt u in contact komen met ons, stuur dan uw gegevens op aan ons. Wij zullen dan contact met u opnemen om een eerste reactie te geven.

Privacy en omgang

Wij hanteren strikte privacy regels bij interim-opdrachten. Slechts met uw toestemming bewaren wij uw gegevens en zonder uw toestemming verstrekken wij deze nooit aan derden.

zie verder:  actuele opdrachten en  ingevulde opdrachten