Marc van der Poel

Ik ben geboren in Doetinchem (1964) en heb na mijn VWO in Tilburg Bedrijfseconomie gestudeerd, met als specialisatie Organisatie en Marketing. Na mijn studie ben ik op wereldreis gegaan en daarna ben ik, via een korte stop in de automatisering, gaan werken in de non-profit sector als bestuursmedewerker en financieel beleidsmedewerker. Daar heb ik geleerd hoe de hazen lopen in organisaties met een (politiek) opdrachtgever. In 1997 ben ik gaan werken in de werving & selectie en interim-management, met als specialisatie de (lokale) overheid: een schot in de roos! Ik snap de overheid, begrijp de spanningsvelden en ik kan inschatten welke competenties nodig zijn voor bepaalde functies. De rode draad in mijn loopbaan is mijn vermogen en het plezier om verbindingen te leggen tussen mensen.

Bemiddeling en selectie van mensen, mijn dagelijks werk, vindt zijn oorsprong in het gegeven dat ik graag met mensen van allerlei pluimage omga. Ik beleef daar veel plezier aan. In mijn contacten ervaar ik vaak een wisselwerking die mij energie geeft. In diverse (communicatie) trainingen heb ik geleerd mijn eigen gevoel en intuïtie te vertrouwen. Mede daardoor kan ik vaak de vinger op de zere plek leggen en iets voor iemand betekenen. Vrienden zeggen dat ik een geboren ‘matchmaker’ ben. Ik weet inderdaad allerlei soorten vraag en aanbod met elkaar in contact te brengen. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is uit mijn hart gegrepen. Daarnaast heb ik nooit een geheime agenda en ben ik altijd oprecht geïnteresseerd en ‘bezig’ met de mensen met wie ik spreek.

Over Annette en onze samenwerking

Annette is de eerste en enige aan wie ik ooit direct in een kennismakingsgesprek een baan heb aangeboden. Na een korte aarzeling ging ze er voor. En dat was een geweldig goede beslissing van ons beiden.

Wij hebben zakelijk een enorme klik. We signaleren in het bedrijf en bij klanten beiden opmerkelijke zaken, hebben samen goede interviews en halen ook samen passende opdrachten binnen. Toen ik voor mijzelf begon, scheidden onze wegen zich voor een aantal jaar. Maar al snel ging Annette ook haar eigen weg en werkte ze, naast haar vele interim-opdrachten, in drukke tijden ook bij Barlaeus. Toen bleek dat de chemie tussen ons nog onveranderd was.

In 2016 zijn we echt samengegaan in Barlaeus Advies. En het werk is er absoluut leuker door geworden. We nemen onszelf, ons werk en onze klanten serieus en hebben tegelijk echt plezier. Annette brengt een hele prettige lichtheid met zich mee. Zoals iemand zei: Annette loopt altijd aan de zonnekant van de straat. Daarbij is ze scherp, pakt aan en pakt door. Ze benoemt en weet snel tot de essentie te komen. Voor onze samenwerking geldt echt één plus één is drie!

t: 06 204 231 95
e: marc@barlaeusadvies.nl


Marc van der Poel