Testimonials

Arnoud van Vliet – Directeur Omgevingsdienst BWB, w&s

“Persoonlijk, indringend en ontspannen. Annette en Marc pakken het iets anders aan dan de grote namen in de search. En dat is mij goed bevallen, nog los van de uitkomst. En dat er genoeg te lachen valt in de gesprekken is een fijne bonus”

Alfred Kwast – Teammanager Realisatie, Hoorn, w&s

“Vanaf het begin was er een klik. Annette creëerde in elk gesprek een prettige en open sfeer door haar enthousiasme, interesse en oprechtheid. In het hele sollicitatieproces bleef ze oprecht geïnteresseerd en gaf ze in elke stap van het proces adviezen. Zelfs als het proces wat stroever liep nam zij, en ook Marc, alle tijd om de volgende stap voor te bereiden. Het voelde als een echte samenwerking, wat voor mij uniek is de markt van Werving & Selectie.”

Robert van Rheenen – Afdelingsmanager Handhaving omgevingsdienst De Vallei, w&s

Het eerste gesprek voor mijn huidige functie was bij Barlaeus Advies in Utrecht met Marc en Annette. Hoewel elk sollicitatiegesprek spannend is, was de sfeer meteen goed en ontspannen. Marc en Annette toonden oprecht interesse en gaven me aan het einde van het gesprek direct feedback. Erg fijn, want dat geeft meteen duidelijkheid en het helpt enorm om te reflecteren en te ontwikkelen. Die positieve eerste ervaring stond niet op zichzelf, ook in de rest van het proces wist Marc me regelmatig positief te verrassen.
De begeleiding van Barlaeus Advies is voor mij echt van meerwaarde geweest. Enerzijds vanwege de betrokkenheid en het oprechte interesse en anderzijds omdat ik nu veel meer heb geleerd van- en tijdens het proces.

Arnout van Kooij  –  Griffier gemeente IJsselstein, w&s

De kracht van Barlaeus: ik werd al in begin van de procedure getrakteerd op een heel waardevol en vooral welgemeend persoonlijk advies. Een cadeautje dat mij zowel zakelijk als privé verder heeft gebracht. Dat geeft exact aan hoe ik Barlaeus Advies heb ervaren in het gehele selectieproces: oprechte en betrokken recruiters met aandacht voor alle betrokken partijen.

Jan van Kuijk  –  Manager vastgoed, woningbouwcorporatie

Jullie zijn allebei prettige mensen. Je probeert niet alleen snel resultaat te halen, maar je gaat echt voor kwaliteit. De juiste persoon op de juiste plek. Jullie kracht is om tot de kern van je persoon en motivatie te komen zonder dat je het gevoel hebt te worden doorgezaagd of dat er uitspraken worden ontlokt. Ook nadat ik ben begonnen heb ik nog veel aan jullie gehad. De terugkoppeling en reflectie weet ik zeer te waarderen! Zo zouden meer recruiters moeten werken!

Ilse van Ekeren  –  Strategisch adviseur, w&s

Mijn ervaring met Barlaeus Advies is erg positief. Er wordt met open vizier gekeken naar de kandidaat en er wordt veel tijd genomen voor een selectiegesprek. Wat mij erg aanspreekt is dat je  niet alleen geselecteerd wordt op de kennis en competenties die nodig zijn om de vacature in te vullen, maar dat ook gekeken wordt of de werkomgeving bij je past (en omgekeerd). De begeleiding gedurende het traject is betrokken en professioneel met ruimte voor humor en reflectie.

Els Weijers  –  Programmamanager gemeente Velsen  –  coaching en w&s

Met Barlaeus Advies had ik goede ervaringen opgedaan toen ik in 2008/2009 als manager van de beleidsafdeling in de gemeente Amstelveen strategische functies in wilde vullen. Goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in gemeenteland, zorgde Barlaeus Advies voor verdieping door extra te investeren in een analyse van de bestaande situatie, aanscherping van de profielen, een passende wervingsstrategie. Hun aanpak kenmerkt zich door coachende advisering, een zorgvuldige procedure en warme nazorg voor zowel manager als de geplaatste kandidaten. De gemeente Amstelveen heeft daarna vaker naar tevredenheid gebruik gemaakt van hun diensten. Toen ik zelf eind 2013 vanuit een tijdelijke baan in het zuiden van het land weer terug wilde naar Amsterdam en de publieke zaak, heb ik Marc van der Poel om advies gevraagd. Hij ontpopte zich spontaan als coach: met wederom goed inzicht in de actuele behoeften van gemeenten dacht hij mee over mijn profiel en presentatie. Zijn commentaar op mijn sheet ‘de menselijke maat’ was precies goed en versterkte mijn insteek. Aandacht voor de verbinding kenmerkt nog steeds de aanpak van Barlaeus Advies.